Pomysły na podanie polędwicy łosiowej

wedlina melon

Gdy mowa o wędlinach oraz szynkach, każdy z pewnością ma własne wyobrażenie na temat smaku i wyglądu idealnej szynki. Ciężko jest zatem jednoznacznie określić, jaka jest idealna szynka, które będzie pasowała niemal do wszystkich posiłków. Na szczęście istnieje jedno uniwersalne rozwiązanie, które zrobi wrażenie nawet na najbardziej wytwornych smakoszach. Co to takiego?

Polędwica łososiowa paczkowana

Polędwica łososiowa to zdecydowanie jedna z najbardziej wymagających oraz delikatnych szynek. Może być doskonałym dodatkiem do wielu potraw takich jak zapiekanka, makaron czy też sałatka, jednak należy jasno podkreślić, że jej aromat jest na tyle wyjątkowy, że sama w sobie smakuje po prostu najlepiej. Polędwica łosiowa nada się zarówno na małego jak i na większego głoda – wszystko bowiem zależy od sposobu jej podania, a tych zdecydowanie nie brakuje. Pod spodem znajduje się kilka propozycji na podanie polędwicy łosiowej, tak by wydobyć z niej wszystko, co najlepsze.

1* Tradycyjne kanapki

Kanapki to raczej bardzo prosta potrawa, którą można przyrządzić w mniej niż pięć minut, warto jednak pamiętać, że to, co proste wcale nie musi być gorsze. Aby nadać kanapkom nieco bardziej wykwintnego stylu, wystarczy zastosować bułkę zamiast chleba oraz wybrać dodatki takie jak sałata, pomidor, jajko czy ser. Tego typu kanapki nie tylko prezentują się świetnie, ale także bosko smakują.

2* Zapiekanka z ziemniaków i polędwicy

To najlepszy sposób na to, by pozbyć się zalegających resztek z lodówki. Aby zapiekanka nabrała bardziej wykwintnego smaku wystarczy dodać do niej ser pleśniowy oraz szczyptę ulubionych przypraw.

3* Makaron z sosem serowym

Nie ma nic prostszego niż makaron. Na jego przygotowanie potrzeba zaledwie kilkanaście minut, a efekt jest po prostu niesamowity. Do ugotowanego makaronu należy dodać dwa opakowania kremowego serka topionego i poczekać aż wszystko się ze sobą połączy. Gdy sos będzie już gotowy należy dodać pokrojoną polędwicę łososiową (na przykład taką) oraz małą garść startego parmezanu.